Menu

uživatelé

Uživatelé smí spravovat pouze administrátor.

Okno seznamu uživatelů vyvoláte z hlavního okna pomocí tlačítka "Uživatelé" nebo pomocí kláves CTRL+2.

Okno obsahuje tlačítka pro editaci (úpravu) uživatele, přidání uživatele, smazání uživatele a zobrazení smazaných uživatelů.

Pomocí pole pro vyhledávání lze filtrovat uživatele. Filtrování se spouští automaticky při změně obsahu pole pro vyhledávání. Vyhledává se podle střediska, jména a příjmení uživatele nebo PLU. Vyhledávání je fulltextové (dle libovolné části slova). Po vyhledání se seznam seřadí podle relevance výsledků.

Seznam lze řadit podle položek ve sloupcích kliknutím na záhlaví (jméno) sloupce, sloupce lze přesouvat tažením záhlaví, sloupce lze rozšiřovat. Kliknutím pravým tlačítkem myši na záhlaví sloupců lze vybrat další sloupce pro zobrazování.

Detail uživatele / obsluhy

Okno uživatele vyvoláte otevřením stávající obsluhy, založením nového uživatele nebo editací existujícího.

Úprava uživatele / obsluhy

- PLU

  • Číslo uživatele, přihlašovací jméno. Musí být unikátní pro uživatele v rámci systému.

- Heslo

  • Heslo pro přihlášení do programu, nemusí být zadané.
    Doporučení: Administrátor by měl mít heslo vždy.

- Příjmení
- Jméno
- Datum narození
- Ulice a č.p.
- Město
- PSČ

- Telefonní číslo
- Mobilní číslo 
- Email

- Fotografie

  • Možnost výběru a přidání / smazání fotografie uživatele. Poté je Profilová fotka viditelná i při samotném přihlašování do systému.

- Role v systému

  • Role uživatele. Role "zaměstnanec" a "správce střediska" jsou totožné z hlediska funkce programu. Role "administrátor" určuje správce systému, který má v programu rozšířené možnosti (editace uživatelů, tisky, sklad, atd.) Povolování dalších práv má možnost administrátor provádět v Nastavení programu (vpravo dole) v sekci Práva a dále v každém modulu, kde se nachází v horním pravém rohu ikona "ozubených kol".

- Příplatek za kvalitu

  • Příplatek za kvalitu je údaj (v procentech) o který se zvedne cena služby oproti ceníku, je-li zákazník obsluhován daným uživatelem.

- Výchozí modul

  • Program uchovává informace o zákazníkovi z pohledu kadeřnictví, kosmetiky a manikúry - pedikúry. Tato hodnota znamená výchozí zobrazení informací v detailu zákazníka pro daného uživatele.

- Platný

  • Zda se uživatel může přihlásit. (Ukončil pracovní poměr) Uživatele lze zneplatnit pouze, pokud se nejedná o administrátora. Nedoporučuje se přepisovat ukončeného zaměstnance za nového.

- Středisko / Firma

- Servisní

  • Toto políčko zaškrtneme, když se nejedná o uživatele / zaměstnance, ale o servisní položku. Servisní "položka" má vliv na vyskladnění zboží jinou cestou, než standardním prodejem zákazníkům. Příklad: vlastní spotřeba, materiál na akce, odpis materiálu, věrnostní program atd.

- Barva objednávek - pozadí
- Zkratka v objednávkách. "Nutné pro zobrazení kalendářového sloupce v Objednávkách" U Obsluh, které nemají objednávky necháváme prázdné.

  • Nastavení barvy a uživatelské zkratky (Jména) do modulu "Objednávky" F10. Každá obsluha by měla mít jedinečnou zkratku pro bezchybnou orientaci v objednávkách.

- Google kalendář

  • Pokud je do programu HairSoft doinstalován rozšiřující modul "Online objednávky", tak toto pole je přístupné a určuje nastavení a přiřazení Google kalendáře k dané obsluze.

Ouško "Smlouva"

- Zde se evidují typy smluv, které byli vystaveny mezi "majitelem" a "obsluhou" (DPP, HPP, OSVČ, VPP)

Uživatel reprezentuje jak uživatele programu, tak zaměstnance salonu. Akce provedené v programu (docházka, obsloužení zákazníka, atd.) se přiřazují právě přihlášenému uživateli, proto je vhodné nepoužívat hromadné účty, ale naopak vytvořit každému uživateli vlastní uživatelský účet.

Přihlašování do systému po založení všech obsluh

Přepínání mezi uživateli pro samotné přihlašování do systému můžeme využít tlačítko F1, nebo v Nastavení programu (vpravo dole) vybrat v první sekci Obecné "Odhlašovat po některých akcí" a "Odhlašovat po XX sekundách nečinnosti".

Ohodnotit tuto položku
(1 Hlasovat)
zpátky nahoru

30 dnů zkušební verze zdarma, která obsahuje všechny funkce.Po nainstalování začíná běžet Vaše 30-denní zkušební doba. Zapsané data lze použít i po zakoupení plné verze.

Začněte ještě dnes

Partneři

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.